Tacksam för lånet

Låna pengarAtt låna pengar behöver inte vara någonting farligt. Det beror förvisso helt å hållet på hur de lånade pengarna ska förvaltas och till exempel så kanske snabba mikrokrediter som sms-lån snarare stjälper än hjälper din ekonomi. Kolla gärna in lånapengar365.com om du vill veta mer om lån över nätet.

Själv lånade jag pengar till en lägenhet någon gång på 1990-talet. Det var en liten torftig etta med kokvrå och balkong var bara att glömma. Det var faktiskt min allra första lägenhet och jag var nöjd som få. Jag vill minnas att lägenheten kostade ungefär 90 000 kr och jag fick låna hela summan av mina föräldrar. Först ville jag inte låna pengarna då jag inte ville försätta mig i skuld, och absolut inte när det gällde så mycket pengar. Mina föräldrar insisterade dock och menade att jag sinom tid skulle inse vilken investering lånet skulle komma att bli. De fick mig att sluta oroa mig och sedan visste jag att mina föräldrar inte skulle begära tillbaka pengarna förrän jag var kapabel.

Vad som hände sedan var att jag helt enkelt bodde i närmare 8 år i lägenheten utan att tänka på de lånade pengarna, och mycket riktigt så begärde mina föräldrar inte heller tillbaka några. Livet på den tiden var hårt och man fick vända på varje öre. Men successivt så blev tiderna bättre och jag hade skaffat mig ett välbetalt jobb. Inte nog så hade jag funnit kärleken i livet så tillvaron gick inte att klaga på. Däremot klagade min flickvän på den mycket trångbodda lägenhet som jag hade. Hon ville så gärna flytta ihop i någonting större.

Jag bestämde mig för att få min lägenhet värderad och häpnade när jag fick reda på att den var värd 500 000 kr. Jag insåg att jag gjort mitt livs hittills bästa affär. När jag sålde lägenheten kändes det skönt att kunna betala tillbaka mina föräldrar de 90 000 kr jag var skyldig. Av vinsten som blev över använde jag en del till kontantinsats för det radhus som jag och flickvännen köpte. Banken hade beviljat oss lån baserat på våra ekonomiska förutsättningar tillsammans. Nu flöt livet på och jag ångrar inte en sekund att jag lånade pengar av mina föräldrar till den där risiga lägenheten en gång i tiden. Nästa projekt blir faktiskt att köpa en sommarstuga, vilket är möjligt med dessa årens väl investerade pengar. Vi tror dessutom att vårt radhus och den sommarstuga som vi tittat på har goda förutsättningar att stiga i marknadsvärde.