Låna med betalningsanmärkning

Har man dragit på sig en betalningsanmärkning brukar det oftast försvåra möjligheterna att bli beviljad ett lån, framför allt hos de traditionella bankerna så som Nordea och Handelsbanken. Anledningen är att de har skärpt kraven på sina låntagare där en betalningsanmärkning vittnar om att man inte är kreditvänlig.

Men trots att en betalningsanmärkning försvårar möjligheterna att bli beviljad ett lån så är det långt ifrån en omöjlighet, det gäller bara att veta hur man ska gå tillväga.

betalningsanmärkningFörst och främst bör man se över vad man själv värderar när man tar ett lån. Vissa vill ha en låg ränta, vissa värderar en längre betalningsperiod osv. Anledningen till att man ställer sig den frågan först är att det underlättar resten av låneprocessen.

När man väl har klart för sig vad man letar efter rekommenderas det att gå i på en jämförelsesida om att låna pengar med betalningsanmärkning för att få en överblick över vilka aktörer som är intressanta samt hur mycket de lånar ut.

Även om de flesta sidorna ger bra information så rekommenderas det starkt att läsa långivarens lånevillkor innan man skickar in sin ansökan. Det kan nämligen vara så att jämförelsesidan har missat någon avgift som står i lånevillkoren och då kan lånet snabbt gå från det bästa till det sämsta alternativet. Verkar det för bra för att vara sant så bör man åtminstone läsa i genom allt noggrant för att verkligen försäkra sig om att det inte finns några dolda avgifter.

Ansöker man om et högre belopp så rekommenderas det att ansöka till fler långivare för att på så sätt ha fler lån att välja på.