Sök jobb i Tyskland

Tysk arbetsförmedlingOm du är trött på att gå arbetslös så varför inte prova lyckan i utlandet. I och med Sveriges medlemskap i EU har du rätt att arbeta och bo i vliket EU:land du vill. Tyskland är på många sätt likt Sverige. Först och främst är språken ganska lika vilket underlättar när man ska lära sig ett nytt språk. Sedan är anställningsregler och fackföreningarnas arbete ganska lika. I Tyskland har facken liksom i Sverige mycket att säga till om och arbetsvillkoren är bra. Om du har specialkunskaper inom IT är Tyskland ett land som kan passa dig extra bra. De tyska företagen ligger generellt sett efter sina svenska konkurrenter när det kommer till synlighet på nätet. Det finns många onlinetjändster att utveckla för såväl privat som offentlig sektor i Tyskland.

Hamburg är Tysklands näst största stad och på stark framfart inom IT-industrin. Den tidigare industri- och varvsstaden vid Elbe har haft en stark tillväxt inom finans och IT under de senaste decennierna. Hamburg är också en stor press- och förlagsstad och är hem för flera stora tyska tidningar. Efterfrångan på IT-kompetens är stor och har du specialistkunskaper att erbjuda bör inte språkliga briser vara något problem. Så länge du kan kommunicera på engelska så går det att få jobb gjort samtidigt som du successivt lär dig behärska det tyska språket.

Är du sugen på att byta miljö så kan det vara helt rätt att söka jobb i Tyskland. Ta chansen att uppleva ett äventyr och en spännande tid i ditt liv!