Spara pengar på rätt bilförsäkring

BilAtt välja bilförsäkring är inte alltid så lätt. Krångliga försäkringsvillkor gör att man lätt nöjer sig med att läsa vad som ingår i premien utan att undersöka villkoren i detalj. En regel man kan ha när man väljer bilförsäkring är att inte helförsäkra en äldre bil, samtidigt som det är bra att helförsäkra en ny bil som fortfarande är värd mycket pengar.

Om du har en äldre bil så är det ofta onödigt att betala en högre belopp för sin försäkringspremie, om man ändå inte kommer få ut särskilt mycket om olyckan är framme. Är bilen värd 10-15 000 kr är det sällan värt att betala extra för en helförsäkring. Det är ändå så lite värde kvar i bilen att man kan köra den direkt till skroten om man skule drabbas av dyra reparationskostnader. Klicka här för att läsa med om bilförsäkringar.

1 Comment

  1. Stefan

    Trots att det finns massor av listor över bilpriser är det svårt att avgöra vad en bil egentligen är värd. Det har alla upptäckt som någon gång försökt sälja sin begagnade bil. Det räcker med att besöka några olika bilhandlare för att få olika svar.Men vill du veta hur mycket liknande bilar kostar före prutning i bilhandeln är det enkelt att jämföra priserna på internet, till exempel på bytbil.com. Även om priserna som listas är de som säljaren begär ger de ändå en fingervisning om värdet på den egna bilen.Vid reglering av skador använder försäkringsbolagen listor över vad felfria bilar som är yngre än 10 år anses vara värda. Genom att jämföra den skadade bilen, dess utrustning och miltal med bilarna i listan kommer de fram till ett värde som sedan ligger till grund för ersättningens storlek.Betydligt svårare blir det om bilen är äldre än tio år och kanske renoverad och omlackerad. Inte sällan uppstår det tvister, eftersom ägaren till bilen anser att bilen är värd betydligt mer. Som försäkringstagare har man rätt att låta en opartisk värderingsman utsedd av Svenska Handelskammaren värdera bilen. I de fall som värderingsmannen anser att bilen är värd mer betalar försäkringsbolaget kostnaden för den extra värderingen. I annat fall är det kunden som får stå för kostnaden.

    Reply

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *